Altres inversions controvertides del BBVA PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 10 de juliol de 2009 15:19

El BBVA té inversions en empreses que vulneren els drets humans, al menys, per valor de 65.250.000$:

 

61.120.00$ a Total;

Total participa en l’extracció de gas de la costa de Myanmar. Amb això aporta suculents ingressos a un estat dictatorial que viola sistemàticament els drets humans de la seva població.

Demana explicacions al banc, Actua.

 

3.830.000$ a Wal-Mart;

Wal-Mart viola els drets dels seus treballadors als Estats Units y a més contracta proveïdors que donen feina a menors de manera habitual y sistemàtica, discriminen a la dona en el salari, presenten riscs per a la salut dels treballadors i pressionen perquè els treballadors facin hores extra.

Demana explicacions al banc, Actua.

 

80.000$ a Vedanta Resources;

La companyia minera Vedanta Resources ha talat il·legalment hectàrees del bosc de Niyamgiri a l’Índia i ha construït sense permisos una fonedora d’alumini. Aquesta fonedora, a més, ha contaminat el riu Vanshadhara i les aigües subterrànies. El 2006, la contaminació del riu Kafue per part de Vedanta va comportar que 75.000 persones sofrissin problemes d’abastiment d’aigua potable.

Demana explicacions al banc, Actua.

 

61.120$ a Freeport McMoran;

Freeport McMoran gestiona la mina Grasberg a Indonèsia, la més contaminant del món. Cada dia, Freeport avoca 230.000 tones de minerals tòxics contaminant i exterminant la vida del riu Aghawagon. Freeport ha sigut també acusada de contractar soldats i policies per assassinar i torturar els pobles indígenes que viuen a les proximitats de la mina.

Demana explicacions al banc, Actua.

 

Altres activitats sota sospita aquí
 

 

 __________________________________________________________

logocentredelas.jpglogoodg.jpglogosetem.jpg

Política de privacidad (español) Política de privacitat (català)

Design by Next Level Design & rodalia / Script by Joomla!